Viktigt att tänka på med faktura

En smart uppfinning är fakturan. Faktura är ett vanligt sätt att betala räkningar på idag och med hjälp av den är det möjligt att handla saker först och betala dem senare.

fakturaTips för faktura
Att betala med faktura är lätt och smidigt, men det finns saker som är bra att tänka på när du har med fakturor att göra för att underlätta mer. En sak är att betala räkningarna i tid. Det finns inget värre än när man upptäcker att det ligger en obetald faktura på bordet och man inser att man riskerar påminnelse. Sätt upp fakturorna på kylen eller lägg dem bredvid datorn så att du inte glömmer bort dem!

Något som kan bli ett problem när det gäller betalningar med faktura är att betalningen kanske inte kommer fram i tid eller visas för mottagaren. Då uppstår missförstånd och mottagaren kan kräva att du betalar fakturan en gång till. För att undvika detta kan du ta en skärmdump av din transaktionshistorik på datorn. Det kan också hända att du inte håller koll själv vilka av fakturorna du har betalat utan råkar betala en två gånger för att den ligger framme. För att skapa ordning åt dig själv kan du skriva ”betalt” på de du har betalat. Det kan vara bra att spara fakturor, så skriv hellre på dem än kasta dem när de är betalda.