SUF-bolag – slipp aktiekapitalet

SUF bolagEtt SUF-bolag är egentligen detsamma som ett vanligt aktiebolag, skillnaden är att bolaget etableras som ett Engelskt aktiebolag. Under det Engleska aktiebolaget startar man sedan en filial i Sverige och tillsammans kallas detta ett SUF-bolag. Ett SUF-bolag behöver inte ha något aktiekapital för att kunna startas, jämförs vis så är ett SUF-bolag en blandning mellan ett vanligt aktiebolag och en enskild firma. För att få starta ett vanligt aktiebolag behöver det finnas ett låst aktiekapital på minst 50 000 kronor. Ett SUF-bolag har exakt samma rättigheter som ett svensk etablerat aktiebolag. Det är tack vare etableringsfriheten inom EU som denna typ av bolag är fullt lagliga och möjliga. Kostnaderna för ett SUF-bolag behöver inte heller vara mycket dyrare eftersom du endast behöver betala skatt för bolaget i Sverige och de svenska lagarna gäller för bolaget. Dessutom så kommer ditt SUF-bolag också ha ett svenskt organisationsnummer. Självklart går det också att momsregistrera ett SUF-bolag och du kan också få en F-Skattsedel. Att bolaget är engelskt på pappren är mer en ren formalitet än realitet. Egentligen så är SUF-bolag och aktiebolag precis desamma, förutom att förutom att SUF-bolag kostar mindre att starta och du slipper låsa pengar.